0 Ft

Termékajánló

Támogatóink

Baross Gábor program

 

 

Új Széchenyi Terv

Termék részletekMinden (kép-)kocka egy Rembrandt és A fény mesterei egy csomagban!

-20%
Minden (kép-)kocka egy Rembrandt és A fény mesterei egy csomagban!
8 180 Ft
Akció: 6 544 Ft
Kezdete: 2016.01.20   A készlet erejéig!
Két könyv, melyek nem hiányozhatnak egy operatőr könyvespolcáról sem!

Sőt, ha a filmkészítésben bármilyen módon érdekelt vagy, akkor örülhetsz, mert végre magyarul is megjelent az Every frame a Rembrandt és a Masters of light, két alapmű a filmes szakma mélységeiről!

Minden (kép-)kocka egy Rembrandt
Eredeti cím: Every frame a Rembrandt
A magyar származású Andrew Laszlo 50 év szakmai múlttal maga mögött Amerika számos egyetemén tartott szemináriumokat a filmszakmában dolgozó, vagy éppen a filmkészítők körébe belépni igyekező fiataloknak. Öt olyan film elemzésével beszél a fényképezésről, melyek között akadt látszólag egyszerű és nagyon is bonyolult feladat.
"Végül is, a szakmánkat leginkább mások művészetét és technikáját figyelve, az így szerzett ismeretek alapos elemzése és megvitatása során, a gyakorlatban lehet elsajátítani." mondja a szerző.
A magyar változat létrehozására három filmes szakember fogott össze: Edelényi János fordítását szakmai szempontból Máthé Tibor és Aradi László ellenőrizte. Mindhárman egyetértettek abban, hogy a szerző tapasztalatainak leírásával komoly értéket közvetít mindenki számára, aki a filmes szakmák bármelyikében tevékenykedik.


A fény mesterei
Eredeti cím: Masters of light
Sikerfilmek:
Kramer kontra Kramer, Kínai negyed, Átlagemberek, Száll a kakukk fészkére, Taxisofőr, Háborús játékok, Amerikai szépség, Szelíd motorosok, Aranyoskám, Dick Tracy, Carrie, Blamázs, Gandhi, A keresztapa, Harmadik típusú találkozások
És a filmek mögött álló operatőrök:
Néstor Almendros, John Alonzo, John Bailey, Bill Butler, Michael Chapman, Bill Fraker, Conrad Hall, Kovács László, Owen Roizman, Vittorio Storaro, Mario Tosi, Haskell Wexler, Billy Williams, Gordon Willis, Zsigmond Vilmos

Tizenöt nagy egyéniséggel készített interjú, tizenöt különböző filozófia, legyen szó akár a filmkép és a filmen kívüli valóság viszonyáról, a színek szerepéről, a mélységélességről, hagyományról és újításról, arról, milyen az operatőr viszonya rendezőhöz, a stábtagokhoz, vagy éppen, hogy mennyire kell eleget tenni a sztárok és a producerek kívánságainak. Tizenöt életút. Kétségkívül hiánypótló alapműről van szó, mely most magyarul is elérhetővé válik nem csak a szakma de a laikus filmkedvelőknek is!
  • Cikkszám
    0024