0 Ft

Termékajánló

Támogatóink

Baross Gábor program

 

 

Új Széchenyi Terv

Termék részletekNémeth Dezső - Minden arcunkban

-20%
Németh Dezső - Minden arcunkban
2 090 Ft
Akció: 1 672 Ft
Kezdete: 2014.03.17   A készlet erejéig!

Jó választás, ha megvesszük és olvassuk a „Minden arcunkban” című könyvet, mert sokféle témáról gyönyörködtető lírai élményt nyújt.
A szerző kritikusan ír a mai társadalmi, politikai visszásságokról, mert „lopatikák nyílnak, sumák terem az elbugázott kertekben” és a „pártok pár (t) bajt vívnak a koncért”. Az Így irtok én ciklusban az élő magyar költőktől vett idézetek után, nevük anagrammái alatt, a versek szatirikus értelmezésével érzékelteti stílusokat. Itt nem az írásra, hanem játékosan, valaminek az irtókapás gyomlálására kell gondolni. A költészet kritikáját is adja néhány jól eltalált sorban: „mankóval járnak a jambusok”, mert „szókirálytalpnyalók/ maradványféregdadogók/… gyilkolják/ nyelvünk értelemkincseit”.
A szerelemről tabuk mellőzése nélkül ír, de mellőzi mai korban már-már természetessé váló durva szavakat, megmutatja, hogy a testi szerelemről is lehet lírai módon verseket írni.
„hálóingködből derengsz/ árnyékfolt emlőd gyopár virága/ kibontalak a ködből/ s virágod rátűzöm a számra”
Az egyik nő olvasója erotikus verseire így reagált: „Nem vagyok egy szerelemtől lobogó asszony, de olvasva verseit, melegség öntötte el egész testemet.”
Többféle versformával ismerkedhetünk meg. A szabad-versek mellett hangsúlyos és időmértékes verseket is találunk a kötetben. „Csengős éji világ piros ékszer csillog az ágon,/ Hajlik a csipkebokor, szél rázza a fülbevalóit,/ Mintha az éjszaka kedvese járna menyasszonyi táncot.” Nem elvont költészet ez, a nyelvi tömörség és a felfogható képszerűség keretei közt mozgó szövegek bárki számára könnyen érthetőek.

 

 

 • Méret: 145x205 mm

  Oldalszám: 136 oldal

  Kötészet: keménytábla, cérnafűzött

 • MennyiségKedvezményTermék ára
  1 db vagy többkevesebb mint 10 db20 %1 337 Ft/db
  10 db vagy több -1 672 Ft/db
 • Cikkszám
  004