0 Ft

Termékajánló

Támogatóink

Baross Gábor program

 

 

Új Széchenyi Terv

Termék részletekNémeth Erzsébet: Írók, költők Erzsébetvárosban

-20%
Raktárkészlet: 8 db
Németh Erzsébet: Írók, költők Erzsébetvárosban
2 625 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2016.01.26   A készlet erejéig!

Erzsébetvárosi írók, költők különös világa ez; érdekesebbnél érdekesebb történeteiben, néha szatirikus, néha szívfacsaró adomákkal fűszerezett életutak tárulnak elénk. Színes világ ez! A Japán kávéház asztalán menetel a „csontbrigád”, s Rejtő a pincéreknek kéziratdarabkákkal fizet. Itt heccelődik Nagy Lajos a vitatkozó hajlamú József Attilával, s így okítja ki: „Attila, te azért vagy nagy szamár, mert azt hiszed, hogy minden úgy van, ahogy te gondolod. Pedig még úgy sincs, ahogy én gondolom.”
A New York kávéházból indul egy alföldi faluba Tóth Flóra, a tanítónő, hogy megmutassa az ottani megalázni akaró uraknak, hogy mi az erkölcs, mi a tisztesség.
Dohány utcai közös lakásukból indul Petőfi és Jókai, a két jó barát 1848. március 15-én reggel a felejthetetlen nap lázas eseményeibe, a forradalomba.
Elhagyottan haldoklik a Dohány és a Síp utca sarkán lévő ház egyik lakásában a Montblanc-ember, a csodálatos Gina-versek költője (Vajda János), aki már tudja azt is, hogy:
„Nem vész el innen semmi, semmi,
Csak ami nem bírt megszületni.”
Érdekes irodalomtörténeti események sora…
Ajánljuk e könyvet nem csak tanároknak, diákoknak, de mindenkinek, akit érdekel az irodalom különös világa. A könyv 73 író, költő kicsit rendhagyó arcképcsarnoka.

 • Méret: 140x200 mm

  Oldalszám: 236 old

  Kötészet: puhafedél, ragasztókötés, fényes fólia

 • MennyiségKedvezményTermék ára
  1 db vagy több 20 %1 680 Ft/db
 • Raktárkészlet
  8 db
  Cikkszám
  011